+358-(0)6-429 4900 matkalle@matkalle.org
Upeat kaupungit odottavat sinua Matkalle...
 

Meiltä saat matkat lähes kaupunkiin kuin kaupunkiin.

Alla vain muutamia esimerkkejä kaupunkimatkoistamme. Kaupunkilomatarjontamme on kokonaisuudessaan todella kattava.
Ota yhteyttä ja kerro toiveesi, meillä matkasi paketoidaan juuri Sinulle sopivaksi.

Amsterdam on muutakin kuin puukenkiä, tulppaaneja ja punaisia lyhtyjä. Täällä on kauniita kanavia, pieni viehättäviä kauppahuoneita ja romanttisia pikkukatuja. Aika kuluu rattoisasti vaikkapa kanaalin rannalla kahvilassa istuskellen ja kaupungin monikulttuurisia asukkaita ja vierailijoita katsellen.

amsterdam

Katalonian pääkaupunki on kuin alati liikkuva ja olomuotoaan muuttava kameleontti. Sen valtimo sykkii Las Ramblasin kävelykadulla, missä ohikulkija tempautuu mukaan taukoamattomaan varieteenäytökseen.
Barcelonassa löydät viimeisintä muotoilua, arkkitehtuuria ja muotia. Täällä on erikoisia ravintoloita, kuumia yökerhoja ja jännittäviä kortteleita. Voiko enempää toivoa?

Sanotaan, että Barcelona tuntuu uskomattomalta, kun olet siellä – ja unohtumattomalta, kun olet lähtenyt.

barcelona

Budapestin kauniit, hyvällä maulla restauroidut rakennukset, häkellyttävän upeat Tonavan sillat, nähtävyyksien, museoiden, ostoskeskusten ja ravintoloiden runsaus… monien mielestä kaikesta tästä ehtii yhden matkan aikana kokea aivan liian vähän.

Budapest on täynnä elävää kulttuuria.

budapest

Slovakian Bratislava on yksi Euroopan suosituimmista pääkaupungeista ja edelleen kenties myös niitä vähiten tunnettuja. Bratislavan Vanhakaupunki ei ole suuri, mutta kauniisti restauroidut talot ja mutkikkaat mukulakivikadut tekevät siitä erittäin viehättävän.

Vanhankaupungin sydän on sen keskusaukio, joka on vuosisatojen mittaan ollut todistamassa monia Bratislavan historian tärkeitä tapahtumia. Kauniiden historiallisten rakennusten lisäksi aukiolla on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa on mukava levähtää kävelyn lomassa.

bratislava

Lontoo on ihana sekoitus uutta ja vanhaa, perinteitä ja uusia hullutuksia. Se on todettu lukuisia kertoja, mutta täytyy aina toistaa; Lontooseen on mahdotonta olla rakastumatta! Lontoo on kansainvälinen miljoonakaupunki ja samalla kymmenien ystävällisten kylien yhteenliittymä. Siihen voi tutustua aina uudelleen ja uudella teemalla.Voit hankkia joka illalle lipun eri musikaaliin tai päättää koluta yhden ison tavaratalon päivässä. Ja sitten ne pubit…

lontoo

Pariisi on päihdyttävä malja kauneutta ja jäljittelemätöntä ranskalaista elämäniloa – joie de vivreä. Sen aistii seuratessaan elegantteja kaupunkilaisia. Upeissa tavarataloissa, tyylikkäissä boutiqueissa ja maailmakuuluilla kirpputoreilla antaudutaan suloisille turhuuksille – Pariisissa ne kuuluvat kaikille.

Pariisi on ruokamaailman suuria keskuksia. Edustettuina ovat sekä Ranskan alueelliset että monen maan etniset keittiöt. Kaupungissa on yli 10 000 ravintolaa, kalliista gourmetpaikoista yksinkertaisiin bistroihin.

Pariisi

Tsšekin pääkaupunki Praha on aina ollut taiteilijoitten, kirjailijoitten ja erilaisten boheemien älykköjen oma kaupunki. Praha on maanosamme matkailun ykköskohde, käytännössä koko Euroopan sydän – aivan kuten se on aina ollut.

Prahassa on useita kaupunkeja yhdessä. Siellä on viisi toisistaan selvästi erottuvaa kaupunginosaa: Linnakaupunki, Pieni puoli, Juutalaiskortteli, Vanhakaupunki ja Uusikaupunki. Niistä rakentuu kiehtova miljoonametropoli, joka tarjoaa keskieurooppalaista historiaa, kulttuuria sekä elämisen arkea ja juhlaa aidoimmillaan.

praha

Lähde Riikaan, Baltian Pariisiin! Kaupunki täynnä tyylikkyyttä, upeaa arkkitehtuuria, ostosmahdollisuuksia, maukkaita ruokapaikkoja. Iltaelämä on vilkasta, olut hyvää ja legendaarinen Riga-balsami maistamisen arvoinen salaisuus.


Rantakaupunki Jurmala on vain n. puolen tunnin ajomatkan päässä.

riika

Rooman ainutlaatuinen ja kiihkeä syke, viehättävät ulkoilmakahvilat, historialliset nähtävyydet ja italialainen äänekäs ja pulppuava elämänilo tempaavat sinut mukaansa. Rooma on piazzoja, pizzan ja Panthéonin luvattu kaupunki.

Rooma on myös muodinluojien mekka, antiikin pyhättö ja kulinaristien keidas. Ja heittäessäsi kolikon Fontani di Trevin -suihkulähteeseen tuhansien muiden matkailijoiden lailla varmistat palaavasi myös uudelleen Roomaan.

Roomaa ei rakennettu yhdessä päivässä, joten siihen ei myöskään ennätä tutustumaan päivässä.

rooma

Puola on tänä päivänä löytänyt uudelleen sen saman iloisen ilmeen, joka maalla oli ennen sotaa. Myös tuhannet matkailijat eri puolilta maailmaa ovat keksineet Puolan, varsinkin sen vanhan kunnon pääkaupungin, Varsovan, joka on tämän päivän turistikilpailun tiimellyksessäkin onnistunut säilyttämään omaperäisen ja viehättävän slaavilaisen perussykkeensä. Historiallisen Varsovan vastapainoksi kannattaa tutustua myös uuteen modernimpaan Varsovaan. Kaupunkikuvaan nousseet uutuuttaan hohtavat toimistorakennukset, liike- ja ostoskeskukset sekä kauppagalleriat vastaavat hyvin nykypäivän tarpeisiin. Varsova on tänään eloisa suurkaupunki, jossa nähtävää ja koettavaa riittää.

varsova

Kun seisoo Hofburgin palatsin edessä, keskellä upeinta ja keisarillisinta Wieniä, on helppo uskoa, että aikoinaan eurooppalaiset valtionpäämiehet ja poliittiset johtajat saattoivat kevyesti viettää kokonaisen vuoden palatsin juhlasaleissa, tanssien, laulaen ja loistoaterioita nauttien, aikomuksenaan päättää yhdessä Euroopan asioista.

Matkailijalle Wien on runsaudensarvi; tarjolla on kulttuuria, kauniita maisemia, makunautintoja, ostoksia ja iltaviihdettä. Herkuttelijalle Wien tarjoaa sekä talonpoikais- että gourmetruokia, hyvää viiniä ja olutta sekä maailmankuuluja leivonnaisia ja kahvia.

wien

Pyydä tarjous kaupunkilomista meiltä!